طرز تهیه کیک اسفنجی
کیک اسفنجی یکی از ساده ترین و محبوب ترین کیک ها در سراسر جهان است که
بیشترین استفاده آن در صنایع شیرینی پزی می باشد. پایه و بیس تمام کیک های
تولد و کیک های تخته ای خامه ای کیک اسفنجی می باشد. البته از این کیک
خوشمزه می توانید به عنوان میان وعده یا عصرانه هم استفاده کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد سفید | ۲٫۵ لیوان |
شیر | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۵ عدد |
شکر | ۱٫۵ لیوان |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱٫۵ قاشق چایخوری |
دستور پخت کیک اسفنجی
مرحله اول
اولین مرحله برای تهیه کیک اسفنجی آماده کردن فر می باشد تا زمان اماده
شدن مایع کیک برای گرم شدن فر معطل نشویم ، یکی از نکات مهم در مورد کیک
اسفنجی این است که به هیچ وجه مایه کیک پس از آماده شدن نباید معطل بماند
زیرا ممکن است به اندازه کافی پف نکند.
مرحله دوم
ابتدا سفیده و زرده تخم مرغ ها از هم جدا می کنیم و در دو کاسه جداگانه
می ریزیم. در ادامه زرده های تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل داخل یک ظرف
جادار می ریزیم و مواد را خوب هم می زنیم تا مایه ای با رنگ کرمی و حالتی
کشدار به دست بیاید.
مرحله سوم
در این مرحله سفیده های تخم مرغ را خوب هم می زنیم تا کاملا کف کنند و
حجم شان زیاد شود. در این مرحله باید سفیده های تخم مرغ را به حدی بزنیم که
زمانی که کاسه را برگرداندیم سفیده ها روی زمین نریزد.
همچنین ببینید : طرز تهیه کیک زبرا با بافت نرم
مرحله چهارم
در این مرحله شیر را به ظرف حاوی زرده های تخم مرغ اضافه می کنیم و در
ادامه سفیده های تخم مرغ را نیز کم کم اضافه می کنیم و خیلی آرام مواد داخل
ظرف را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله آرد سفید را دو مرتبه الک می کنیم تا کاملا صاف و یکدست
شود. این کار باعث می شود که زمان مخلوط کردن آرد با دیگر مواد ، آرد کمتر
به شکل گلوله شود. پس از الک کردن آرد بکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم و
خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله ششم
در این مرحله آرد را کم کم به مواد دیگر اضافه می کنیم و هم می زنیم تا
آرد گلوله نشود. اگر آرد را به صورت یک جا داخل ظرف بریزید احتمال گلوله
شدن ارد در کیک بسیار زیاد می شود ف پس در این مرحله کمی با صبر مواد را هم
بزنید تا در پایان کیک بهتری داشته باشید.
مرحله هفتم
پس از اینکه تمام آرد را به دیگر مواد اضافه کردیم مواد را کمی مخلوط می
کنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه قالبی که برای پخت کیک آماده کرده ایم
را با کمی روغن مایع چرب می کنیم. البته می توانید از کاغذ روغنی هم برای
جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب استفاده کنید.
مرحله هشتم
پس از اماده شدن قالب مایه کیک را به صورتی دورانی داخل قالب بریزید. در
ادامه قالب کیک را داخل فر که از قبل گرم کرده ایم قار می دهیم تا اماده
شود. برای اماده شدن کیک اسفنجی حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است. البته
به این دلیل که دمای فرهای مختلف با هم متفاوت است پس از ۳۰ دقیقه کی را
بررسی کنید تا کیک بیش از حد در فر نماند و خشک نشود.
مرحله نهم
یک روش قدیمی برای اینکه متوج شوید کیک پخته است یا خیر وجود دارد که آن
استفاده از خلال دندان است. زمانیکه که کیک را از فر خارج کردید یک خلال
دندان داخل بدنه کیکی فرو کنید اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید کیک شما
مغز پخت شده است. پس از اینکه کیک را از فر خارج کردید اجازه دهید کمی خنک
شود سپس آنرا از قالب خارج کنید.
نکاتی برای بهتر شدن کیک اسفنجی
آرد مناسب کیک اسفنجی چیست ؟
مناسب ترین آرد برای پخت انواع کیک و شیرینی آرد ۳ صفر است که همه قنادی
ها و شیرینی فروشی ها از آن استفاده می کنند. اگر می خواهید کیک پوک تر و
ترد تری داشته باشید توصیه می شود که آرد خود را از فروشگاه های لوازم
قنادی یا شیرینی پزی ها تهیه کنید. این آرد از آرد نانوایی ها سفیدتر ،
ریزتر و نرم تر است و به همین دلیل برای پخت کیک اسفنجی مناسب تر است.
چرا کیک اسفنجی من پف نمی کند ؟
این سوال خیلی از کسانی است که برای اولین بار در منزل کیک اسفنجی درست
کرده اند. اینکه کیک شما پف نکرده است دلایل متعددی می تواند داشته باشد که
در ادامه به این دلایل می پردازیم.
هم زدن سفیده و زرده تخم مرغ
شاید خیلی ها فکر کنند تنها دلیل پف کردن کیک وجود بکینگ پودر در میان
مواد ان است ولی اینطور نیست ، بکینگ پودر به پف کرن کیک کم می کند اما
تنها دلیل پف کردن کیک نیست. یکی از مهم ترین دلایل پفکی شدن کیک اسفنجی
تخم مرغ است که اگر سفیده و زرده آن به خوبی هم زده نشوند کیک شما به خوبی
پف نخواهد کرد.
باز کردن درب فر
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود کیک شما پف نکند باز و بسته کردن
های مکرر درب فر است که این مورد در میان آشپزهای مبتید بسیار شایع است. تا
زمانی که ۳۰ دقیقه از زمان پخت نگذشته است به هیچ وجه درب فر را برای
مشاهده کیک باز نکنید زیرار باعث می شود که کیک شما به اندازه کافی پف
نکند.
معطل ماندن مایه کیک
این دلیل هم میان آشپزها مبتدی شایع است. زمانی که مایه کیک شما آماده
می شود بلافاصله باید آنرا درون فر قرار دهید زیرار اگر بیش از حد برای
قرار گرفتن در فر معطل شود دیگر پف نخواهد کرد. برای جلوگیری از این مشکل
همیشه فر را از قبل روشن کنید تا زمان اماده شدن مایه کیک معطل نشوید.
کیک اسفنجی شکلاتی
در صورتی که می خواهید کیک شما طعم شکلاتی داشته باشد وانیل را از مواد
لازم حذف کنید و به اندازه یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو جایگزین کنید.
البته در صورت تمایل می توانید از شکلات کاکائویی پودر شده هم برای طعم
بهتر کیک استفاده کنید.
نظرات
ارسال یک نظر