طرز تهیه سوپ شیر
سوپ شیر یکی از انواع سوپ های پر طرفدار و خوشمزه در سراسر جهان است که به عنوان یک پیش غذای بین المللی شناخته می شود. این سوپ در کشورهای مختلف با روش های بسیار گوناگونی طبخ می شود. در ایران این سوپ به طور معمول به همراه جو پوست کنده و سبزیجاتی مثل هویج و قارچ طبخ می شود.
همچنین ببینید : طرز تهیه سوپ جو رستورانی
مواد لازم برای ۴ نفر | |
شیر | نیم لیتر |
قارچ | ۲۵۰ گرم |
سینه مرغ | نصف یک سینه کامل |
جو پرک | ۱۰۰ گرم |
هویج | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
جعفری | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
دستور پخت سوپ شیر
مرحله اول
ابتدا پیاز را پوست بگیرید سپس به ۴ قسمت تقسیم کنید و به همراه گوشت مرغ ، ۴ لیوان آب و مقداری نمک و زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید قابلمه تا زمانی که ۲ لیوان از آب مرغ باقی بماند روی حرارت بماند.
مرحله دوم
پس از اینکه گوشت مرغ پخت و ۲ لیوان از آب مرغ در قابلمه باقی ماند حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شود ، سپس پیاز را از قابلمه خارج کنید و دور بیندازید. گوشت مرغ را هم از قابلمه خارج کنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. آب مرغ را هم کنار بگذارید.
مرحله سوم
در این مرحله هویج را به صورت نگینی ریز خرد کنید ( می توانید هویج را با رنده درشت رنده کنید ) سپس به همراه جو پرک به قابلمه حاوی آب مرغ اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و هر چند دقیقه آنرا هم بزنید زیرا جو پرک خیلی سریع ته می گیرد.
همچنین ببینید : طرز تهیه سوپ رشته فرنگی ورمیشل
مرحله چهارم
جو پرک خیلی سریع می پزد و لعاب می اندازد ، پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت ، شیر را به همراه مرغ خرد شده به قابلمه اضافه می کنیم. اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه سوپ با حرارت ملایم بپزد تا شیر به طور کامل به خورد دیگر مواد برود.
مرحله پنجم
در همین حین قارچ را به صورت ورقه ای خرد می کنیم و به همراه مقدار خیلی کمی روغن ( روغن زیاد باعث چرب شدن سوپ می شود ) تفت می دهیم تا آب موجود در قارچ تبخیر شود. برای اینکه رنگ قارچ ها تیره نشود آبلیمو را هم حین تفت دادن به قارچ ها اضافه می کنیم.
مرحله ششم
پس از اینکه تفت دادن قارچ به پایان رسید آنرا به قابلمه سوپ اضافه می کنیم. در همین مرحله نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سوپ جا بیفتد. سوپ نباید خیلی روی حرارت بماند چون سوپ شیر هنگامی که سرد می شود سفت تر می شود.
همچنین ببینید : طرز تهیه سوپ مرغ خوشمزه و مجلسی
مرحله هفتم
پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا در سوپخوری می ریزیم و با جعفری خرد شده تزیین می کنیم. در صورتی که می خواهید سوپ خود را مجلسی تر کنید می توانید در کنار آن کمی خامه صبحانه هم سرو کنید.
نکاتی برای بهتر شدن سوپ شیر
جلوگیری از سفت شدن سوپ
سوپ شیر از جمله سوپ هایی است که خیلی سریع سفت می شود پس باید حواس تان را جمع کنید تا بیش از حد روی حرارت نماند تا غلیظ شود. البته اگر سوپ تان غلیظ شد نگران نباشید می توانید با اضافه کردن مقداری شیر آنرا رقیق تر کنید. پس از اضافه کردن شیر سوپ را خوب مخلوط کنید و طعم آنرا بچشید. ددر صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
سوپ شیر با خامه
اضافه کردن خامه به سوپ شیر علاوه بر اینکه سوپ شما را لطیف تر می کن باعث می شود سوپ خوشمزه تری نیز داشته باشید. پس از اینکه سوپ آماده شد می توانید خامه را مستقیما به سوپ اضافه کنید یا اینکه در کنار سوپ بر روی سفره یک ظرف خامه بگذارید تا هر کس تمایل داشت از آن استفاده کند. البته باید از این نکته غافل نشوید که خامه کالری بالایی دارد و باعث می شود کالری سوپ زیاد شود.
جلوگیری از بریدن شیر
اگر شما هم با مشکل بریدن شیر پس از اضافه کردن به سوپ روبرو شده اید باید بدانید که اگر چند نکته ساده را رعایت کنید به هیچ وجه شیر شما پس از اضافه کردن به سوپ نخواهد برید.
۱ . دمای شیر
یکی از دلایل عمده برید شیر پس از اضافه کردن به سوپ این است که شیر سرد است و پس از اضافه کردن به سوپ می برد. برای رفع این مشکل شیر را به صورت ولرم یا حداقل هم دما با محیط آشپزخانه به قابلمه سوپ اضافه کنید.
۲ . آب لیمو ترش
نکته مهم در مورد اضافه کردن آب لیمو ترش به سوپ شیر این است که هنگام پخت سوپ به هیچ وجه آب لیمو به این سوپ اضافه نکنید چون ممکن است باعث بریدن شیر شود. اگر دوست دارید این سوپ را به همراه آب لیمو ترش سرو کنید در پایان پخت آب لیمو را در کنار سوپ سرو کنید.
سوپ شیر بدون مرغ
گوشت مرغ باعث خوشمزه تر شدن سوپ شیر می شود، اما اگر به هر دلیلی دوست ندارید از گوشت مرغ در سوپ خود استفاده کنید می توانید گوشت مرغ را به همراه مراحل طبخ آن از دستور بالا حذف کنید و سوپ مرغ را بدون گوشت مرغ تهیه کنید.
منابع :
نظرات
ارسال یک نظر