طرز تهیه مربای زرشک خوشمزه و مجلسی به همراه نکات طلایی

طرز تهیه مربای زرشک

طرز تهیه مربای زرشک
مربای زرشک یکی از انواع مرباهای بسیار خوشمزه ایرانی است که طعمش کمی به مربای آلبالو شباهت دارد و کشانی که عاشق طعم ملس هستند حتما این مربای خوشمزه را امتحان کنند.
مواد لازم مربای زرشک
زرشک1 پیمانه
شکر2 پیمانه
آبنصف پیمانه
زعفران دم کرده1 قاشق چایخوری
هل نسابیده3 عدد
اسانس وانیل1 قاشق چایخوری

طرز تهیه مربای زرشک


مرحله اول

یک کاسه بزرگ رو از آب سرد پر کنید زرشک رو در یک صافی بریزید و در ظرفِ آب بذارید. نیم ساعت وقت بدید تا شن و سنگ ریزه های موجود در زرشک ته نشین بشه. دقت کنید که آب، روی زرشکها رو بپوشونه.

مرحله دوم

بعد از ۱ ساعت زرشک رو مجدد با همون صافی زیر آب سرد بگیرید و بشورید و نیم تا ۱ساعت داخل صافی کنار بگذارید تا آب اضافه ش کشیده بشه.

مرحله سوم

۱/۴ شکر رو به صورت لایه لایه با زرشک در ظرفی بریزید و سرش رو بپوشونید و برای ۵ تا ۶ ساعت بذارید تو یخچال تا هم شکر به خوردش بره و هم آب بندازه. مزه بهتری میگیره.

مرحله چهارم

بعد از این مدت، نصف پیمانه آب سرد رو در دیگ بریزید و آب زرشک حاصل از مرحله شکرپاشی رو هم توش اضافه کنید(زرشک رو نچلونید.میتونید از صافی رد کنید و هر مقدار آب ته ظرف بود، بدون فشار دادن زرشک خالی کنید).

مرحله پنجم

شکر باقیمانده رو در آب بریزید و شعله رو روشن کنید. حرارت رو روی متوسطِ رو به پایین تنظیم کنید.زعفرون و هل رو در محلول بریزید. و بگذارید آروم آروم بجوشه. نیاز به هیچ هم زدنی نیست. شکر کم کم در آب حل میشه. بعد از حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شربت شروع به جوش اومدن و قل زدن کرده.

مرحله ششم

شعله رو روی همون حرارت ثابت نگهدارید.حالا زرشک رو به آرومی به شربت غلیظ شده تون اضافه کنین. مراقب باشید موقع ریختن زرشک، شربت روی دست و صورتتون نپاشه چون خیلی داغه.۱۰ تا ۱۵ دقیقه کافیه.جوشیدن بیش از حد مربای زرشک رو تیره میکنه. ۵ دقیقه آخر وانیل رو به مربا اضافه کنید.

نکات تهیه مربای زرشک

زرشک رو با آب گرم نشورید. رنگ و بافتش رو از دست میده. فقط آب سرد. چون زرشک میوه آبداری هست نسبت به مرباهای دیگه برای پخت،نیاز به آب کمتری داره.از ریختن آب زیاد خودداری کنید. زرشک چون میوه ترشی هست، برای پخت مربای زرشک نیاز به شکر بیشتری نسبت به سایر انواع مربا هست.
به هیچ وجه درِ ظرف مربای زرشک رو موقع پخت نگذارید. رنگش عوض میشه. زرشک رو بیش از حد نپزید رنگ درخشان و بافت سفتش رو از دست میده.بافت زرشک خیلی نرمه و در طی مرحله شکرپاشی هم نرم شده. پختش زمان زیادی نمیخواد.
معمولا در پخت مربا برای جلوگیری از شکرک زدن آبلیمو اضافه میکنن. اما زرشک چون ترشه نیاز به افزودن آبلیمو نیست. اگر خواستید مربای بیشتری درست کنید، نسبتهای میان زرشک و آب و شکر رو با توجه به اندازه های همین دستور تغییر بدید. اگر میزان زرشک دو برابر شد دو تای دیگه هم دو برابر میشن. بقیه مواد ثابتند.
وانیل ، گلاب، عرق یا هر اسانس و افزدونی معطر دیگه ای رو در انتهای پخت مربا اضافه کنید تا عطرش رو حفظ کنه. برای تشخیص اینکه شربت شما قوام آمده یا نه، با نوک ق چ کمی از شربت رو بردارید و چند دقیقه ای کنار بگذارید. حالا با انگشت امتحان کنید. اگر حالت چسبنده داشت قوام شربت خوبه.
مربای زرشک رو هم نزنید چون له میشه. اگر نیاز بود تنها با تکون دادن دیگ اینکارو انجام بدید. بعد از آماده شدن مربا، چند ساعتی بگذارید سرد بشه بعد به ظرف شیشه ای منتقل کنید. ترجیحا با خود ظرف، مربا رو تو شیشه بریزید و از ملاقه یا قاشق استفاده نکنید تا له نشه.
دقت کنید شیشه تمیز و کاملا خشک باشه تا مربا کپک نزنه. مربای زرشک رو حتما باید چند روزی بگذارید تو یخچال بمونه و بعد مصرف کنید‌. اگر بعد از گذشت ۲۴ ساعت از پخت مربا متوجه شدید که شربتش رقیقه، مربا رو از یک صافی رد کنید و شربتش رو بگذارید با شعله کم قوام بیاد. دلیل جدا کردن زرشک، به خاطر جلوگیری از له شدنشه.

دستور از Lili usefi

نظرات