طرز تهیه مارمالاد هلو به روش شف طیبه

طرز تهیه مارمالاد هلو

طرز تهیه مارمالاد هلو با پودر ژله شف طیبه خوشمزه بدون ژلاتین xvc jidi lhvlhghn ig 

مارمالاد هلو یکی از انواع مارمالادهای پر مصرف و بین المللی است که معمولا برای استفاده در انواع شیرینی و دسر تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با وبلاگ شادشو همراه باشید.


مواد لازم

هلو متوسط ۸ تا ۱۰ عدد

پرتقال متوسط ۲ عدد

شکر ۲/۵ پیمانه

آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

دارچین به مقدار لازم

وانیل مقدار کم


دستور پخت

پخت مارمالاد هلو شامل چند مرحله بوده که در قسمت زیر به صورت جداگانه هر مرحله را توضیح می‌دهیم.

۱. آماده سازی هلو

اول از همه باید پوست هلو را بگیرید؛ برای جدا شدن راحت‌تر پوست آن، هلوها را در یک قابلمه آب جوش ریخته و به مدت یک دقیقه بجوشانید.

سپس هلوها را بیرون آورده و با آب سرد آبکشی نمائید. مشاهده می‌کنید که پوست هلو به راحتی جدا می‌شود. (برای قسمت‌های سفت‌تری که پوست هلو کنده نشده از چاقو استفاده کنید.)

هلوها را نصف کرده و هسته آن را بیرون بیاورید.

تکه‌های نصف شده هلو را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید.

۲. آماده سازی پرتقال ها

پوست پرتقال را گرفته و کنار بگذارید؛ برای این کار می‌توانید از رنده استفاده کنید.

قسمت‌های گوشتی آن را نیز به تکه‌های کوچک تقسیم کنید.

۳. مخلوط کردن مواد

هلو، تراشه پوست پرتقال، تکه‌های پرتقال، شکر و آبلیمو را در یک قابلمه بزرگ بریزید.


همچنین ببینید : طرز تهیه مارمالاد توت سیاه توت قرمز شاه توت


مواد را به خوبی مخلوط کنید.

۴. مرحله پخت مواد

مخلوط آماده‌شده را روی شعله حرارت متوسط قرار داده تا به جوش آید؛ معمولا ۱۵ تا ۲۲ دقیقه بسته به غلظت مخلوط زمان می‌برد.

هر از گاهی آن را هم زده تا از سر رفتن و ته گرفتن آن جلوگیری کنید.

بسته به ذائقه خود مقدار آبلیمو و نمک آن را تنظیم کرده و اگر به نظر شما شیرینی آن کم است کمی دیگر شکر اضافه کنید.

در انتهای پخت می‌توانید مقداری دارچین و کمی وانیل نیز به آن اضافه کنید.

نکته: مقداری از مارمالاد را از درون قابلمه با یک قاشق برداشته و قاشق را به طرف پایین بگیرید. اگر غلظت آن به گونه‌ای بود که خیلی سریع چکه کرد، مارمالاد هنوز شل بوده و باید بیشتر روی حرارت بماند.


روش نگهداری از مارمالاد

مارمالاد آماده‌شده را درون ظرف شیشه‌ای ریخته و در یخچال قرار دهید. مارمالاد را می‌توانید به راحتی به مدت ۲ تا ۳ ماه در یخچال قرار دهید. این مارمالاد برای فیلینگ کیک ساده اسفنجی گزینه بسیار مناسبی بوده و در کنار خامه فرم گرفته ترکیب فوق‌العاده‌ای ایجاد می‌کند.


مواد لازم مارمالاد هلو
هلو۱ کیلوگرم
شکر۷۰۰ گرم
جوهر لیمو¼ قاشق چایخوری

دستور تهیه مارمالاد هلو

مرحله اول

برای تهیه مارمالاد هلو بدون ژلاتین ابتدا برای اینکه پوست هلوها به راحتی جدا شود، یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. حالا باید صبر کنیم تا آب جوش بیاید.

مرحله دوم

پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید هلوها را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه در آب جوش قرار می دهیم. حالا هلوها را آبکشی می کنیم و داخل آب سرد قرار می دهیم، چند دقیقه بعد می توانیم پوست هلوها را به راحتی جدا کنیم.

مرحله سوم

اگر از هلویی استفاده می کنید که پوستش به راحتی جدا می شود نیاز نیست این مراحل را انجام دهید. در ادامه هسته های هلو را خارج می کنیم و هلوها را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و با گوشتکوب برقی به طور کامل میکس می کنیم.

مرحله چهارم

حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و شکر و جوهر لیمو را به پوره هلو اضافه می کنیم. در ادامه باید مواد را به صورت مداوم هم بزنیم تا شکر به طور کامل حل شود. پس از اینکه شکر به طور کامل حل شد، حرارت زیر قابلمه را بیشتر می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله باید صبر کنیم تا مارمالاد کمی بجوشد و به غلظت مناسب برسد. در زمان جوشیدن مارمالاد کف های روی سطح آن جمع می شود که توصیه می شود حتما این کف ها را با یک قاشق مناسب جمع کنید و دور بریزید.


همچنین ببینید : طرز تهیه مارمالاد سیب و هویج شف طیبه رنده شده بدون ژلاتین


مرحله ششم

اگر این کف ها دور ریخته نشوند، رنگ مارملاد کدر و تیره می شود. پس از اینکه تمام کف های روی مارمالاد را گرفتیم هر چند دقیقه یکبار انرا مخلوط می کنیم تا ته نگیرد. زمانی که مارمالاد ما به غلظت مناسب رسید و شفاف شد آماده است.

مرحله هفتم

حالا مارمالاد را در دمای محیط قرار می دهیم تا کاملا خنک شود، سپس آنرا داخل ظروف شیشه ای درب دار می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم. برای نگهداری مارمالاد هلو در بازه زمانی طولانی حتما باید آنرا فریز کنیم.


 

مواد لازم مارمالاد هلو

هلو ۵۰۰ گرم

شکر ۳ لیوان

اسانس وانیل چند قطره

آبلیمو ۱/۴ قاشق چای خوری

آب ۳ لیوان

 


مارمالاد هلو انجیری

۱) یک ظرف متوسط آماده کرده و هلوها را در آن بریزید، سپس در ظرف آب جوش ریخته و بعد از  دقیقه هلوها را آبشی کنید ( البته با آب سرد ). حال می توانید براحتی هلوها را پوست بگیرید. سپس هسته ی هلوها را از آن جدا کنید.

۲) حالا باید هلو را ها ریز ریز کنید ( خیلی ریز نشوند ). قابلمه ای بردارید و هلوها خرد شده را درون آن بریزید. کمی آب و شکر و آبلیمو هم اضافه کنید. سپس قابلمه را بر روی شعله کم قرار دهید تا حدودا ۶۰ دقیقه مربا بپزد. دقت داشته باشید که در این مدت مربا نباید از جوش بیوفتد. در آخر ۱ ساعت هم اسانس وانیل را اضافه کنید.


همچنین ببینید : طرز تهیه مربای بالنگ به شکل گل فوت و فن


۳) بعد از پخت مربا قابلمه را از روی شعله برداشته و بگذارید سرد شود. بعد از سرد شدن آن را با میکسر، مربا را میکس کنید که همان مارمالاد بدست خواهد آمد. در آخر درون ظرفی که قبلا آماده کرده اید و مخصوص مارمالاد است بریزید.

۴) دقت کنید که از قاشقی که کاملا تمیز نیست برای بهم زدن مربا استفاده نکنید، چرا که ممکن است مربا زود کپک بزند. برای اینکه متوجه بشید که مربا قوام خوبی دارد، کمی از شربت را درون قاشق ریخته؛ اگر شیره پس از آنکه سرد شد خیلی سریع از قاشق نریخت یعنی شربت قوام خوبی پیدا کرده است.

۵) در چند صورت ممکن است مربا کپک بزند: اگر شکر آن به میزان کمی باشد. یا اگر به خوبی قوام نیامده باشد و یا کاملا پخته نشده باشد. پس اجازه ندهید مربا یا شیره بیش از اندازه بجوشد یا شیرینی اش کم شود. اگر این اتفاق افتاد با اضافه کردن کمی آبلیمو اجازه دهید کمی جوش بخورد تا شکرک کم شود.

نظرات