خواص شنبلیله برای تقویت مغز و حافظه و آرتریت

خواص شنبلیله

خواص شنبلیله برای رحم چاقی دیابت در بارداری از نظر طب سنتی خاصیت شنبلیله خشک شده عرق شنبلیله برای زنان برگ شنبلیله برای مو برای چربی خون برای موخوره ماست و شنبلیله

شنبلیله یکی از گیاهان محبوب در سراسر جهان است که علاوه بر استفاده در صنایع غذایی، خواص درمانی نیز دارد. نام علمی گیاه شنبلیله به انگلیسی “Trigonella foenum-graecum” می باشد و در تیره باقلائیان دسته بندی می شود. شنبلیله به دلیل اینکه در کنار راه ها به صورت طبیعی می روید در گذشته به گل راه رو شهرت یافته بود. این گیاه پر خاصیت به صورت علفی در طبیعت یافت می شود و ارتفاع آن به طور معمول بین پنج تا ده سانتی متر می باشد. جالب است بدانید که شنبلیله از گیاهان بومی کشورمان ایران است و در خیلی از شهرها به وفور یافت می شود. البته امروزه از شنبلیله به عنوان یکی از سبزیجات خوراکی پر مصرف استفاده می شود و به همین دلیل به صورت دستی کشت می شود، برای آشنایی بیشتر با خواص شنبلیله در ادامه با وبلاگ شادشو همراه باشید.

 
 

خاصیت ها و زیان های شنبلیله

 
 

طبع شنبلیله

طبع سبزی شنبلیله در طب سنتی گرم و خشک است.

 
 

خواص شنبلیله برای کلیه ها

دانه شنبلیله دارای مقادیر مناسبی از فلاونوئیدهای پلی فنولی می باشد و به همین دلیل باعث بهبود عملکرد کلیه های می شود. علاوه بر این مصرف دانه شنبلیله می تواند از ایجاد غشا در اطراف کلیه ها جلوگیری کند که در نهایت به سلامت بیشتر کلیه های می انجامد، کسانی که مشکلات کلیوی دارند می توانند با مشورت پزشک دوز مناسب شنبلیله را در رژیم غذایی خود قرار دهند. جالب است بدانید که در طب سنتی کشور چین هم از شنبلیله برای درمان برخی مشکلات کلیوی استفاده می شود.

 
 

تقویت مغز و حافظه

شنبلیله از گیاهان دارویی محسوب می شود که برای تقویت و سلامت مغز بسیار مناسب است. شنبلیله علاوه بر اینکه به سلامت مغز کمک می کند برای افزایش یادگیری و تقویت حافظه نیز یک گزینه بسیار مناسب محسوب می شود. ضمن اینکه مصرف شنبلیله با تقویت عملکرد مغز باعث می شود که خطر ابتلا به بیماری های شناختی مرتبط با افزایش سن مثل آلزایمر و پارکینسون ( یکی از بیماری های مخرب و تاثیرگذاری روی سیستم عصبی مغز ) نیز کاهش یابد.

 
 

خواص شنبلیله برای مردان

مشکلاتی مثل فتق، طاسی و اختلالات نعوذ را می توانید به کمک شنبلیله درمان کنید. شنبلیله دارای مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که کمک می کند از بیماری ها و اختلالات شایعی مثل اختلال نعوذ پیشگیری کنید. علاوه بر این، برای تقویت میل جنسی و همچنینی تقویت قوای جنسی مردان نیز می توانید از شنبلیله کمک بگیرید. مصرف شنبلیله باعث می شود که سطح هورمون تستوسترون افزایش شود که در نتیجه می تواند برخی مشکلات جنسی مردان را درمان کند.

 
 
 

خواص شنبلیله برای آرتریت

آرتریت یکی از عارضه های شایع امروزی است که باعث ورم و درد شدید در ناحیه مفاصل می شود که در موارد شدید می تواند شما را از حرکت هم باز نگهدارد. شنبلیله دارای خواص ضد التهابی قوی می باشد و به همین دلیل می تواند به کاهش دردهای مفاصل کمک کند.

 
 

کاهش کلسترول خون

اگر با مشکلاتی مثل چربی خون و کلسترول بالا دست و پنجه نرم می کنید بهتر است شنبلیله را در رژیم غذایی غذایی خود جای دهید. فلاونوئید نارینجنین که در شنبلیله به وفور یافت می شود می تواند به کاهش سطح چربی و کلسترول بد خون کمک کند.

 
 

پیشگیری از سرطان روده بزرگ

یکی از دلایل ایجاد سلول های سرطانی در روده های بزرگ این است که این روده ها با مواد سمی پر شوند و به صورت طبیعی پاک سازی نشوند. شنبلیله به دلیل وجود ساپونین می تواند باعث سم زدایی بدن شود و به همین دلیل می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ شود.

 
 

افزایش سایز سینه

یکی از خاصیت های جالب شنبلیله این است که می تواند به افزایش سینه های بانوان کمک کند. شنبلیله در خود خواصی شبیه به هورمون استروژن دارد که  به همین دلیل می تواند به تعادل هورمونی در بانوان کمک کند که در نتیجه به افزایش سایز سینه ها کمک می کند.

 
 

خواص شنبلیله برای دستگاه گوارش

شنبلیله به دلیل وجود انواع آنتی اکسیدان های قوی و مقادیر غنی از فیبر می تواند به هضم آسانتر غذا، درمان اختلالات گوارشی ، کاهش دردهای معده و دفع سموم موجود در بدن کمک شایانی کند. برای گرفتن بهترین نتیجه بهتر است از چای شنبلیله استفاده شود.

 
 

خواص شنبلیله برای دیابت

برگ شنبلیله حاوی مقادیر غنی از گالاکتومانان می باشد و به همین دلیل باعث می شود که جذب گلوکز در خون کاهش یابد. علاوه بر این مصرف شنبلیله می تواند به افزایش تولید انسولین در بدن کمک کند و به همین جهت شنبلیله یک گزینه مناسب برای افراد دیابتی می باشد.

 
 
خواص شنبلیله , خاصیت شنبلیله خشک شده , خواص شنبلیله برای رحم , خواص شنبلیله برای چاقی

چگونه با شنبلیله شیر مادر را افزایش دهیم؟

 
 

خواص شنبلیله برای افزایش شیر مادر

عوامل بسیار متنوعی می تواند روی میزان ترشح شیر مادر تاثیر بگذارند و معمولا مادرهایی که شیر کافی برای نوزاد خود ندارند با تجویز پزشک باید دارو مصرف کنند. یکی از مواد غذایی که به صورت طبیعی می تواند باعث افزایش شیر مادر شود، شنبلیله می باشد و می تواند برای مادرانی که از کمبود شیر رنج می برند گزینه مناسبی باشد.

البته باشد توجه داشته باشید که حتما قبل از اضافه کردن شنبلیله به رژیم غذایی خود با پزشک متخصص مشورت کنید. یکی دیگر از نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که مصرف شنبلیله در دروان باراداری می تواند باعث عوارضی شود و بهتر است با مشورت پزشک مصرف شود.

 

زیان های شنبلیله

 

مشکلات گوارشی

کسانی که دارای معده های ضعیف هستند، بهتر است از مصرف بیش از حد شنبلیله به صورت خوراکی خودداری کنند، زیرا مصرف زیاد شنبلیله می تواند مشکلاتی شدید گوارشی مثل اسهال، نفخ شکم و ایجاد گاز در معده ایجاد کند.

 

دَمی با تخم شنبلیله

دو قاشق روغن زرد یا روغن زیتون را در ظرف ریخته؛ 2 قاشق پر تخم شنبلیله را در آن کمی تف می‌دهیم. مقداری زردچوبه، کمی زعفران به آن اضافه می‌کنیم. برنج شسته شده را هم به آن اضافه می‌کنیم و با 5/1 برابر آب به روش کته آن را پخته و دم می‌کنیم. نمک و فلفل فراموش نشود.

 

مضرات شنبلیله

1. یکی از اثرات جانبی متداول تهوع می‌باشد که با مصرف بیش از 100 گرم در روز احتمال تهوع افزایش می‌یابد. به این منظور روزانه کمتر از 8 گرم از این گیاه توصیه می‌شود. گازهای روده‌ای و اسهال نیز در برخی افراد گزارش شده است.

2. در صورت حساسیت پوستی به این گیاه، از درمان‌های موضعی بر روی پوست اجتناب کنید؛ زیرا منجر به التهاب و راش‌های پوستی می‌شود.

3. در صورت مصرف طولانی مدت ممکن است، در عرق و ادرار بوی شربت افرا ایجاد شود.

4. شنبلیله هم خانواده با بادام‌زمینی می‌باشد. اگر به بادام‌زمینی حساسیت داشته باشید، احتمال حساس بودن شما به شنبلیله هم وجود دارد.

5. شنبلیله سطح قند خون را کاهش می‌دهد و استفاده از دزهایی بیشتر از مقادیر توصیه‌شده باعث افت شدید قند خون می‌شود. اگر مبتلا به دیابت می‌باشید با احتیاط و با فاصله از انسولین و داروهای خود از این گیاه استفاده کنید.

6. این گیاه به عنوان درمان طبیعی برای آسم شناخته شده است؛ اما تنفس پودر آن باعث آسم و علائم آلرژی در افراد می‌شود.

7.از آنجایی که تخم شنبلیله دارای اثرات تحریک کنندگی رحم می باشد، از مصرف آن در دوران بارداری خودداری نمایید. اما از برگ آن میتوان در هنگام زایمان استفاده نمود.

8.بیماران دیابتی که از انسولین استفاده می کنند باید قبل از مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت نمایند.

 

خواص درمانی شنبلیله

طبیعت سبزی شنبلیله گرم و خشک است. برخی از مهمترین کاربردهای درمانی این گیاه مفید و پرخاصیت عبارتند از:

از خواص شنبلیله کاهش کلسترول بد خون بوده، همچنین برای تقویت قلب مفید است.

مصرف شنبلیله در پیشگیری و کمک به درمان سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارش، گردن رحم و پستان مفید است.

از این گیاه در طب سنتی برای درمان بیماری قند به خصوص نوع غیر وابسته به انسولین استفاده میشود. به طور کلی یکی از مهمترین ویژگی های این گیاه خاصیت ضد دیابت و اثر کاهندگی قند خون است.

شنبلیله خاصیت شیرافزا داشته، برای افزایش شیر مادران شیرده مفید است.

در طب سنتی از خواص شنبلیله برای درمان تب و برونشیت استفاده میشود. به این منظور توصیه میشود در زمان تب از پودر دانه های شنبلیله به همراه شربت آبلیمو و عسل استفاده شود.

مقادیر بالای فیبرهای محلول موجود در شنبیله باعث شده یکی از مهمترین خواص شنبلیه کمک به درمان بی اشتهایی یا کم اشتهایی و همچنین درمان یبوست، بیماری های التهابی روده و سایر مشکلات دستگاه گوارش نظیر سوزش سر دل میشود. به طور کلی مصرف این سبزی خاصیت ملین و هضم کنندگی داشته و در طب سنتی به عنوان یکی از داروهای گیاهی ملین کاربرد دارد.

از خواص شنبلیله به ویژه تخم آن در طب سنتی برای تسهیل زایمان استفاده میشود.

استفاده از پودر تخم شنبلیله یکی از بهترین راههای درمان مشکلات پوستی نظیر آکنه، اگزما، جوش، سوختگی وپرپشت شدن موها است.

بهبود سرفه های مزمن و گلودرد از دیگر خواص شنبلیله است. همچنین این گیاه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری آسم در طب سنتی کاربرد دارد.

---------------------------------------------------

منبع : chishi.ir

نظرات